Malin Portnoff

Sommaren 2018

Värmen!

Jag vet, jag kan inte heller sluta att tjata om vädret, men på riktigt, TÄNK om vi alltid hade dessa somrar? Då hade vi inte kunnat att plocka svamp, inte gått ut i daggigt gräs, inte fått bada i varmt vatten med regn som strilade ner. Inte få användning av dessa sköna härliga koftor och varma sommarkläder man köpt på sig genom åren, inte fått sitta under filtar och dricka vin på kvällarna. Inte vara inne och bara tända massa ljus, låtsas att det är höst och kolla på film.

Ja men jag älskar vinter. Älskar hösten. Tiden för matlagning och romantik. Att vara samlade runt middagsbordet. Spela spel, laga långkok och gå runt med ett glas gott rödvin i handen, tända ljus överallt.

Barn som sitter mobilfria, rena, välkammade, skrattande och artiga. (det sista är en dröm, inte ens en önskan)…

Men det har varit för varmt för att blogga. Jag har sovit dåligt, Zack har sovit dåligt. Andreas har sovit…bra. Såg en text på instagram ” I dont want to sleep like a baby, I just want to sleep like my… husband”

Jag har vaknat på nätterna med kramp i vader, kramper som har tagit en 20 minuter innan de släppt. Är det någon som har några tips om dessa kramper?

Jag tar magnesium tabletter och dricker jättemycket vatten. Sen ligger jag fortfarande på en stadiga 3-4 ggrs  toalettbesök per natt.

 

Men vilken tid för matlagning det har varit, men jag har knappt orkat att fota, eller så hungrig att jag börjat att äta innan jag tagit den där perfekta bilden på upplagd god mat. Strösslat lite nyhackad persilja…

 

Hur som helst, vi bjöd över mormor, morfar och farfar på middag. Vilket gäng, vilken blandning. Morfar som sitter och pratar om liiite för personliga saker HELA tiden, farfar som sitter med appen Tinder, ja Ni fattar. Men grymma är dom. Fantastiska. Magiska. Världens bästa. <3

Vi saknade farmor bara. Och tur att vi har våra mammor, jag och Andreas, mammorna som normaliserar lite. 🙂

Zack har nog världens bästa mor och farföräldrar.

Vi bjöd på Sous Videad eko entrecôte och biff med kappa som vi körde till 58 grader tillsammans med rosmarin och vitlök samt smör (det tog ca 2 timmar), sen brände vi av dem för ytans skull. Risotto med lite egenplockad svamp, ostronskivling och sommartryffel. Buljongen hade jag kokat tidigare på kycklingben. Jag tog alkoholfritt Rickard Juhlin mousserande (känns nästan som att det gör bäst nytta i mat) Eller så är jag bara så fruktansvärt uttråkad på alkoholfritt nu i vecka 38. Hemligheten är att man ska ge risotto kärlek, låta riset svettas ordentligt med shalottenlök på låg värme länge, sedan spä med buljong och vin lite i taget. Det tar ca 45 minuter at göra en perfekt risotto, och den ska vara flytande, och al dente. Ta plats på tallriken, inte en klump i mitten. Som min gamla kocklärare Otto sa, -ein schpegel, det ska vara ein schpegel Portnoff!

(med tysk brytning)

Köttet gömmer sig under brytbönorna som även dem är stekta al dente tillsammans med ostronskivling, chili och vitlök. Riven färsk sommartryffel uppe på.

Behövs mer utförliga recept, återkom med kommentar!

Nu ska jag ge mig på en PW, 3,5 km. Det är det jag orkar. Alla barn är hemma och Andreas jobbar sin sista dag. Så jag tänkte nog att vi skulle åka och bada någonstans (ja, man blir trött på att bo med pool) och sen planera något riktigt gott att äta ikväll!

 

Just det kika in på Portnoffsskafferi på Instagram om ni vill ha lite vardags mat och bebistjat!

 

Malin

 

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats