Malin Portnoff

Gravidfrukostcravings vecka 37

Hallå!

Varför är det så svårt att alltid äta nyttigt? När man väl gör det där lilla extra är det ju så fruktansvärt mycket godare än de där rostade limpmackorna med Åseda gräddost på… Eller…?

Jag älskar att äta nyttigt. Gröna smoothies, sallad, frön och bär samt mycket vegetarisk kost.

Många har fått för sig att man måste använda mejeriprodukter i smoothies, men jag har nästan aldrig det. Kokosvatten på sin höjd. Annars är det hemliga tricket att alltid ha banan fryst. Sen är det bara att tuta och köra. I morse hade jag i hallon, banan, lime, mynta och äpple. Zack ÄLSKADE det. Han gillar även de gröna smoothiesarna jag gör. Med selleri, spenat, broccoli, ärtor osv. Tipset är att allltid ha fryst banan eller avokado i, för att få den tjocka krämiga konsistensen, samt att det ger än bra mättnadskänsla. När du gör grön smoothie kan man alltid ha i ett äpple och någon citrusfrukt. Då tar det bort det ”gröna” och blir mer barnvänligare. Att ha i koncentrerat bärpulver eller chlorella/spirulina mm ger ju det där extra nyttiga. Jag brukar handla på bulkpowders.se

 

Bananpannkakan är även den som en pytt i panna. Banan såklart samt ett ägg. Sen kan man ha i chiafrön, valnötter, linfrön, solroskärnor och allt möjligt för att få lite mer crunch i din pannkaka. Smaksätt med kanel, kardemumma eller jordnötssmör. Stek i kokosfett. Ha gärna lite färska bär till.

När barnen är riktigt små kan du börja med att mixa banan och ägg. Ett perfekt mellis!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats