Pasta aglio e olio bland annat
Hej i värmen!
Idag skickade jag de tre stora barnen till Rom en vecka med deras pappa. Skönt för dom och skönt för mig. Det tar ju (som ni läst tidigare) lite på krafterna att rodda allt med barn osv. Kanske att det även tar lite mer att rodda allt i vecka 36/37. Spännande! Vi har fått tid för vårt kejsarsnitt, den 31/7, så nu kan jag lova att jag räknar ner dagarna. Ska försöka få in en kamera för att filma om det går, ska dra i de trådar jag har, annars ska jag be Andreas smuggla in en go pro under sjukhusmössan…
Vi har som sagt valt SÖS denna gång för vårt snitt, så nu har jag nog fött barn på alla BB som går. Varför vi valde SÖS? Mest för den fina frukostbuffén som jag hört så gott om, patienthotellet. Jag som är en ofrivillig hotellmänniska nu i vuxen ålder tycker ju det är otroligt viktigt med dels F & B men även ambiancen, och den har jag hört ska vara bra! De senaste åren har jag jobbat som ass F & B manager och sedan Husfru och fastighet på Nobis Hotel.
Jo Andreas fick ett geting stick i armen i måndags och har haft feber sedan dess. Vi alla vet hur män med den minsta åkomman ter sig så idag blev det inget annat än att ställa in skaldjursmiddag med syrran samt eventuellt skjuta på att åka till Dalarna en dag. Zacks ena gudfar fyller år så vi hade tänkt att åka upp i morgon.
Hur som, jag slängde ihop en fantastisk måltid av lite av det jag hade hemma. Pasta aglio e olio är något man nästan alltid kan göra. Sen kan man göra den bättre andra gånger men som bas behöver man:
Pasta, olivolja, vitlök, chili och persilja samt salt och peppar.
Har man inte färska grejer kan man använda frysta eller torkade, dock vill jag påstå att råvarorna är nästa A och O i all matlagning.
Idag valde jag även att tillsätta, dill, räkor, spenat, broccoli, plommontomater och västerbottenost.
Stek det förstnämnda och koka pastan vid sidan, medans pastan kokar kan man skära upp det man vill ha i extra, i mitt fall dill, räkor, spenat, broccoli, plommontomater och västerbottenost. När pastan är riktigt al dente häll den (avrunnen) i stekpannan och fräs ihop med chili, olivoljan och persiljan samt blanda ner det du skurit i bitar. Ringla över en liten lyxigare olivolja, flingsalt och peppar!
Jag tror på riktigt att det tog 15 minuter att göra, och smakade magiskt!
Lycka Till!