Mattappat det? Kan man göra det? Och visst får man det i denna värme?
Lunchen igår för mig blev 4 glassar. 2 Calippo cola, en bit av en chokladglass och en sandwich… Åt dock en betydligt bättre och godare middag. Varmrökt laxsallad med dillmajjo. Vilken cravings jag har haft under alla 5 graviditeter på varmröktlax. Annars har det endå varit lite mer olika. Med pojkarna ville jag bara ha sill, snaps, snus och öl. Jag mådde även mycket mer illa under pojkgraviditeterna.
Med tjejerna kunde jag äta 6 blodapelsiner per kväll, citrus frukter och jordgubbar. Med alla 5 har jag haft syrliga asiatiska rätter, yoghurt och glass middagar/luncher samt choklad.
Power Walk gick förövrigt bra, jag var rädd att få lika mycket sammandragningar som sist men nej. 3,5km på 35 minuter. Det är väl det jag kan hålla mig till nu de sista 14 dagarna. Tänkte att jag skulle försöka träna varannan dag nu till förlossningen. Så idag blir det vilodag.
(Skönt det ska trots allt bli 32 grader varmt och jag och Zack ska ta oss nu på morgonen till IKEA). lla uppskattar inte denna värme så jätte jätte mycket. jo men absolut det är skönt, men mina fötter och ben blir som stubbar, går upp i storlekar och jag svettas något kopiöst. Kanske är en av de bidragande faktiorerna till att jag ”endast” gått upp 15 kg, mot tidigare, 23kg, 17kg, 20kg, 22kg.
Mellis igår innan glasslunchen blev en fantastisk vattenmelon och banansorbetbowl med granola från Le Petite France. Herregud så gott det var. Så igår eftermiddag åkte jag och köpte massor av frukter och grönsaker för att idag endast intaga frukt och grönt (typ).
Jag mixade vattenmelon, mynta, banan och lime och frös in i glasstrutar till barnen. (späd med vatten om det behövs)
En med banan, mango, vattenmelon och lime. (Till bowls och glass)
Jag gjorde lite mer bananglass. Banan, jordnötssmör och kokosgrädde. Så nu har jag mängder av fräschörer i frysen om jag känner för glasslunch resten av veckan!
Till middag ska vi förhoppningsvis göra en favorit i repris. Sous Vide!
Om vi får tag på tryffel tills ikväll så ska vi bjuda hit mamma och pappa på lite ekologisk sousvidead entrecote, med tryffelrisotto. Jag kommer att tjata om Sous Vide tills alla matintresserade köper en. Om ni är intresserade kan jag kolla upp vart man kan hitta en inte alltför dyr. Jag kan säga att allt blir så mycket bättre, fisk, grönsaker och kött. Du sparar tid genom att bara ha den ”igång” i ett vattenbad och det blir så otroligt lyxigt och gott.
Att sedan bränna av med lite smör och tryffel, säg no more…
Vore kul om man kanske hann njuta av lite rödvin denna augusti med till all god mat. 13 dagar kvar.
Malin
Senaste kommentarer