Header Image

Malin Portnoff

41 årig 5-barnsmamma. Bor med våra barn och hund samt 12 år yngre man, Andreas i Saltsjö-Boo. Börjar dagen 05.30 på gymet, även under sista trimestern i graviditeten. Lever och andas god mat och dryck och har alltid en fond kokandes på spisen och en kalljäst deg i kylen. Be mig gärna om tips och recept på en nyttig billig matkasse. Följ oss på instagram portnoffsskafferi.

28 dagar kvar

Publicerad,

Härligt,

Måndag, mitten på vecka 35 och 28 dagar kvar till snitt. Bastun är påbörjad och todo-listan betas av sakta men säkert.

Nu är vi bara små delmål ifrån vår bebis ankomst. Vi åker till Göteborg i helgen som kommer, hälsar på min svägerska, man och barn, äter massor av skaldjur och går på Liseberg. Sen väntar äntligen antagningsbesked från Uppsala Universitet om jag kommer in på utbildningen jag har sökt i höst. Hem och konsumentkunskap. Jag utbildade mig sist jag var föräldraledig till Lärare. Tog 90 högskolepoäng, med hjälp av vänner och familj som stöttade mig och var barnvakt till Zack. Förhoppningsvis blir denna lilla bebis lika nöjd, vilket kommer att behövas då tanken är att jag ska läsa 30 Högskolepoäng nu terminen som kommer. (Heltid för er som inte vet vad det innebär). Jag har sökt lite andra kurser ifall jag inte blir antagen, men hoppas! Svar får man den 17/7.

Sen ska vi åka till Dalarna en sväng och spendera den med Zacks ena gudfar och alla våra vänner. Sen tror jag att det får räcka. Vila sista veckan, typ…

Kom på att jag frusit mitt SATS kort from igår, men jag kan nog fortsätta med poolträning (crossfit med vikter runt poolen) och lugna PW nu sista veckorna. Eller vad tror Ni? Ska jag tina upp det? hur mycket kan vara bra att röra/träna på sig nu sista 4 veckorna för någon som annars tränar 5 dagar i veckan?

 

Gårdagen blev ju en del fix med bastun. Våra fina vänner och Zacks andra gudfar kom förbi och hjälpte till att riva väggar, spika upp nya väggar skära ut för dörr, och sätta upp dörr. Jätteskönt, det kommer att bli så bra och idag ska jag handla lite färg, lite mer lister och foder samt flytspackel, sen ska jag sätta igång att måla under dagen. Smilla min mellan dotter, 12 år snart ville gärna komma och hjälpa till, så vi får se hur det blir med det. Golvet lägger vi sist. Ljusgrå heltäckningsmatta till vita väggar och ljusgrå gardiner samt en touch av den där supersnygga mintgröna, min nya favoritfärg

Lyckades ändå med att baka lite sjukt gott nyttigt bröd, samt sovida en lunch och laga middag hos våra grannar. Spaghetti aglio olio med sparris och spenat.

Brödet:

25 g jäst

5dl kallt vatten

1 tsk gurkmeja, salt, honung

1/2 av varje: linfrön, chiafrön, solroskärnor

1 dl av varje: grynblandning, vetekli, rågsikt

Lös upp jäst i vatten, häll i fröer låt stå ngn minut häll i mjöl, fyll upp med vetemjöl tills det blir en rätt kladdig deg, in i kylen hela dagen. Ta fram en timme innan utbakning, jäs på plåt i små frallor i 30 minuter, in i ugn 15-20 min på 220 grader! (degen kan man ha längre i kylen, om något hinder dyker upp)

Så nyttigt och gott! Glömde dock att fota innan vi åt upp hälften och frös in hälften, det blev ca 18 frallor

 

 

En toppendag helt enkelt, Nu frön och frukost!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *